Novinář v popkultuře – Beverly Hills 90210

Průkopnický Americký seriál natáčený v letech 1990 – 2000 sledoval v jeho době snad každý. Příběh mladých, bohatých Američanů ukazuje typické trable teenagerů a jejich rodičů. Dnes už o seriálu uslyšíte leda z nostalgických řečí, ovšem vzpomínáte si, že na slavné West Beverly High měli i vlastní noviny nebo třeba rozhlasové vysílání?

Brandon Walsh, jeden z hlavních aktérů, se přestěhoval se svou rodinou do Kalifornie a hned první den školy začal působit ve školní redakci. Přispíval do sportovní rubriky a čas od času se pustil i do většího tématu, vždy samozřejmě morálního a zásadového, aby si diváci byli jisti, že mají před sebou na obrazovkách vzor všech vzorů. Noviny četli všichni ve škole a Brandona za jeho výkony úspěšně poplacávali po rameni.

Andrea Zuckermanová, šéfredaktorka novin, brala svou úlohu velmi vážně. Nebála se přikázat svým redaktorům co jak mají dělat a hlavně do kdy to odevzdat. Ti vždy zvládali svou práci, skvěle spolu komunikovali a dodržení deadlinů bylo samozřejmostí. Andrea sama přispívala do novin svými články a přísně řídila celou redakci. Působil zde i novinový fotograf, který byl úžasnou náhodou u veškerých událostech, o kterých se psalo. Prostě redakce snů.

Rozhlasové vysílání nezůstalo pozadu a z budky uprostřed školy se studenti dozvídali ty nejžhavější hudební i životní novinky. Prostřednictvím rozhlasu se školou nesly pozvánky na školní i soukromé akce, výhry sportovních týmů a fungovaly i písně na přání.

Beverly Hills 90210 byla ve své době doslova pecka, když diváci v postkomunistických zemích mohli nahlédnout do světa bohatých, a vyrostla na něm celá generace. Seriál plný ukázkových rodin, které své děti poučovaly o pravidlech fair play, zásadách morálních hodnot i protidrogové a protialkoholové prevence,  je dnes už hodně zastaralý a musí se brát s velkou nadsázkou.

Přidat komentář